Saman pelon äärellä

Aiheet:
saman pelon aarella

Olen viime päivinä viipyillyt erään pelon äärellä. Tänä aamuna keittiössä puuhaillessa yhtäkkiä ymmärsin, mistä siinä on kysymys.

Muistin erään hetken vuosien takaa. Tyttäreni oli kolmevuotias ja seisoi ulkona katsomassa moottorisahalla puita pilkkovaa isäänsä. Hetken päästä tyttö kipaisi luokseni kasvot kalvenneina.


“Äiti, minua pelottaa!”

“No kulta, mikä sinua pelottaa?”

“Mitä jos isi leikkaa minua moottorisahalla?”

“Voi rakas, eihän se sinua sillä leikkaa, kun puita vaan. Sinähän olet sen rakas tytär.”

“Niin, mutta jos se unohtaa että minä olen sen rakas tytär, ja muistaakin että minä olen puu.”


Miten hemmetissä aikuinen ihminen nyt voi pelätä, että joku luulee sitä puuksi ja leikkaa sitä moottorisahalla, näin metaforan kielellä puhuen (oikeasti kysymys ei ole puista ja moottorisahoista, vaan tunteista). Vaan silti haluaisin kuulla sanottavan “Eihän se sinua halua satuttaa, sinähän olet sille tärkeä ihminen.” Ja pieni tyttö minussa sanoo, “mutta jos se vain luuli että olin, ja nyt näkeekin että olen pelkkä puu.”

Sydäntä kylmää. Mitä jos, mitä jos… ja moottorisaha laulaa.

 

© 2019 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta yli 25 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja, nykyinen varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi kouluttaa astrologeja shamanistisen astrologian koulutusohjelmassa, ohjaa Sydänyhteys® -ryhmiä ja tekee shamanistisia matkoja sekä astrologisia tulkintoja asiakkaille.