Onko horoskooppimerkkini muuttunut? Mikä on oikea horoskooppimerkkini?

kysymys

Kun meidän horoskoopithan perustuvat niin pitkän aikaa sitten kartoitettuun järjestelmään, että esim omanakin syntymä ajankohtanakin silloisista tähtien asemista katsottuna olisin tiettämäni Kaksosen mukaan ollut Härkä, niin kysymykseksi tuleekin voisiko näitä kysellä jostain jos haluaisi vaikka selvittää myös joidenkin muidenkin merkkinsä pitävyyttä? Itse olen vain kuullut joskus muutamalta ihmiseltä tätä, muunmuassa eräältä joka aikanaan oli astologiaan enemmän itsenäisesti perehtynyt.. Osaisitteko neuvoa tässä mitenkään?

vastaus

Se mitä yleisesti ”horoskooppimerkiksi” kutsutaan, on auringon sijainti eläinradalla. Astrologisesta suuntauksesta riippuen käytämme joko sideeristä (=tähdistöön perustuvaa) tai trooppista (=vuodenaikoihin perustuvaa) eläinrataa. Sideerisellä eläinradalla tapahtuu muutosta vähitellen tuhansien vuosien aikana, jolloin ”horoskooppimerkki” muuttuu, mutta trooppisella eläinradalla ei. Ja koska me modernia länsimaista astrologiaa harjoittavat astrologit emme perusta astrologisia laskelmiamme tai tulkintojamme sideerisen eläinradan tähdistöihin, laatimiamme karttoja eivät koske nämä tähdstöissä tapahtuvat siirtymät. Trooppinen eläinrata alkaa aina Oinaasta, kevätpäivätasauksesta jolloin aurinko on 0º (astetta) Oinasta = trooppisen eläinradan ensimmäisellä asteella. Eikä tämä muutu ajan myötä. Olen kirjoittanut aiheesta jonkin verran blogissani, muun muassa täällä (artikkelin lopussa oleva kappale ”Astrologia ja eläinrata” käsittelee tätä aihetta).

Tiivistettynä vastaus kysymykseesi on siis, että länsimaisen, trooppiseen eläinrataan perustuvan astrologian viitekehyksestä katsottuna horoskooppimerkkisi on ja pysyy sinä mikä se on aina ollut.

Tästä voit katsoa sideerisen aurinkomerkkisi. Se ei ole millään tavalla enemmän ”oikea” horoskooppimerkkisi, vaan ainoastaan erilaiseen systeemiin ja filosofiaan pohjautuva kuin länsimainen astrologia.

Auringon sijainti sideerisellä eläinradalla:

20.1.-16.2. Kauris
16.2.-11.3. Vesimies
11.3.-18.4. Kalat
18.4.-13.5. Oinas
13.5.-21.6. Härkä
21.6.-20.7. Kaksonen
20.7.-10.8. Rapu
10.8.-16.9. Leijona
16.9.-30.10. Neitsyt
30.10.-23.11. Vaaka
23.11.-29.11. Skorpioni
29.11.-17.12 Käärmeenkantaja
17.12.-20.1. Jousimies

Alkuperäinen teksti on julkaistu vuonna 2011 blogissani Astrologia ja arkkityypit.

2 Comments

 1. Tämä on aika mullistava asia. Olen länsimaisen mukaan aurinko oinas, nouseva leijona ja kuu rapu. Sen mukaan siis tulta ja tappuraa. Tiivistetysti. Mutta sideerisesti olen aurinko kalat, nouseva kalat ja kuu rapu. Tämä tuntuu kuvaavan minua enemmän. Olen yrittänyt puskea maailmassa kaiken läpi oinaan sarvin, mutta olen samalla ihmetellyt sitä ponnistelua, mitä se aiheuttaa.

  Kun annan mahdollisuuden omalle suurelle herkkyydelleni, niin löydänkin itseni.

  1. Hei Sari!
   Kiitos ihanasta kommentistasi. Itse en lähtisi näkemättä koko karttaa sanomaan, että Aurinko Oinas, Kuu Rapu ja nouseva Leijona olisivat tulta ja tappuraa, siellä on mieletön määrä herkkyyttä, tunteellisuutta ja vaistonvaraisuutta jo pelkästään kuumerkkisi myötä, nyt näin kokonaisuutta näkemättä. Riemastuttava ja oinas-auringon sielunsuunnitelmaan kuuluva oivallus tuo, että elämä sujuu paremmin antamalla tilaa omalle herkkyydelle ja aidolle itselle väkisin puskemisen sijaan. Näin länsimaisena astrologina sanoisin, että jos sinulla olisi aurinko ja nousu kaloissa syntymäkartalla, et olisi ikinä alunperinkään yrittänyt puskea väkisin mitään. :) Oletko muuten lukenut kirjoituksiani Oinaasta? Jostain syystä olen käsitellyt sitä merkkiä blogissani enemmän kuin mitään muuta. Tässä yksi artikkeli, joka saattaa antaa aivan uutta näkökulmaa tuohon herkästi melko yksiulotteisesti nähtyyn hienoon merkkiin: http://kirsihallaseppala.fi/oinaan-syvin-olemus-sarvipaa-vai-uhrilammas/
   Tässä vielä enemmän oinasjuttuja: http://kirsihallaseppala.fi/tag/oinas/

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *