Lisätietoa Menneet elämät -workshopista

Menneet elämät -workshop on herättänyt paljon kiinnostusta, ja sähköpostiini on tullut useita tilaisuutta koskevia kysymyksia. Vastaan nyt parhaani mukaan näihin kysymyksiin. Toivottavasti nämä selventävät asiaa kaikille workshopista kiinnostuneille.

Käydäänkö kurssilla  asioita läpi astrologian avulla? Itse opiskelen astrologiaa ja se kiinnostaa kovasti.

Kyllä käydään. Kurssi ei kuitenkaan sisällä astrologian opetusta eikä siellä ”puhuta astrologiaa” perinteisessä mielessä, koska haluan että kaikki voivat osallistua ilman mitään tietämystä astrologiasta. Mutta teen osallistujille kartat ja käytän niitä työskentelyn apuna.

Onko kyseessä kurssi vai workshop?

Kyseessä on workshop. Käytän toisinaan sanaa kurssi ihan vain siksi, että en tykkää toistaa samaa sanaa koko ajan, joten tässä yhteydessä käytän sanaa kurssi, työpaja, tilaisuus, päivä, tapahtuma tms. sanan workshop synonyyminä. Tapahtuman nimi on kuitenkin ”Menneiden elämien ohjelmoinnit -workshop”. Näin ollen pääpaino on osallistujien omassa työskentelyssä sekä omassa kokemuksessa. Minun tärkein tehtäväni tämän prosessin kanssa on olla se tyhjä tila, kanavoida se energia, joka mahdollistaa osallistujien prosessin.

Millainen on päivän ohjelma ja rakenne?

En osaa antaa tarkkoja yksityiskohtia siitä miten päivä tulee toteutumaan. Se on itsellenikin vielä täysi arvoitus. Olen pitkään lykännyt tämän workshopin toteuttamista, koska rationaalinen mieli ei ole halunnut lähteä tekemään jotain näin vahvassa ohjauksessa. Workshopin sisältö ja rakenne, koko sen tarkoitus, on täysin kanavoitua, ja on tarkoituksen mukaista etten itsekään vielä tiedä tarkkaan mitä tai miten. On tarkoitus että itse puutun mahdollisimman vähän tähän mitä on tulossa. Tulkintani toimivat täysin samalla tavalla. Asiakas saapuu vastaanotolle ja kanavointi alkaa. Se ei ole oman rationaalisen mieleni tuotosta, ei tekemiäni loogisia johtopäätöksiä eikä varsinkaan mieleni tekemää astrologiaan pohjautuvaa analyysiä. Tein tätä melkein 20 vuotta ja koin sen tosi puuttelliseksi ja turhauttavaksi. Vasta kun antauduin täysin tuohon ”tyhjän putken” asemaan, homma alkoi toimia aivan uudella tasolla ja ihmeitä alkoi tapahtua.

Sisältääkö se enemmän luentotyyppistä opetusta vai toiminnallista työskentelyä?

Minulla on kuitenkin jonkinlainen käsitys siitä, millainen päivä meillä on luvassa. Kyseessä on workshop, jossa erilaisten menetelmien avulla osallistujat itse pääsevät käsiksi johonkin sellaiseen asiaan tai ohjelmointiin, joka tällä hetkellä on ajankohtainen ja tärkeä. Päivä tulee sisältämään myös ”opetusta” eli puhun karmasta, edellisistä elämistä, sielunsuunnitelmasta yms. Muttä tämä ei ole tietopainotteinen kurssi, ja jos odottaa paljon älyllistä informaatiota, saattaa pettyä. Tässä on kyse aivan muusta kuin siitä, että mieli saisi lisää pureskeltavaa, joka ei välttämättä kuitenkaan muuta mitään. Tämä on laadultaan enemmän elämyksellinen ja kokemuksellinen, niin kuin kaikki työ mitä teen. En ole informaationvälittäjä enkä tiedonjakaja, vaan enemminkin katalysaattori ja taajuuksien muuntaja.

Millainen on aktiivisen toiminnan suhde osallistujien ja opettajan välillä?

Voisin kuvitella, että tekemisen suhde osallistujien ja itseni välillä olisi jotain 70/30 minulla ollessa tuo pienempi rooli. Olen toki koko ajan ”päällä” eli tietyssä mielessä jako on 100/100. Kuten sanoin, luon sen tilan jossa kaikki tapahtuu ja kauttani aktivoidaan sitä mikä itsekunkin prosessiin kuuluu.

Mitä mainitsemasi energiatyöskentely on, milloin se tapahtuu ja miten siihen pitää valmistautua?

Tuo energiatasolla työskentely on jo alkanut, ja myös se on jotain mitä tehdään kauttani, ei jotain mitä minä teen. Pääasiassa yöaikaan minua on linkitetty teidän workshopiin tulijoiden energioihin ja kuvioihin, ja samalla teitä aktivoidaan ja valmistellaan prosessiin. En osaa enkä halua älyllisesti analysoida mitä tai miten, koska vaikka mielellä on aina suuri tarve tietää ja sitä kautta kuvitella olevansa kontrollissa, nämä eivät ole asioita joita tietoinen mielemme pystyy ymmärtämään tai käsittelemään. Kyse ei niinkään ole energianvälityksestä, vaan enemmänkin linjojen avaamisesta, eikä sitä varten tarvitse valmistautua millään tavalla. Myöskään itse workshopia varten ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. On mahdollista (sellaista eilen vihjailtiin), että laitan vielä osallistujille sähköpostin päivää paria ennen tapahtumaa, siinä sitten tarkemmin jos on jotain mitä pitää ennakoida.

Miten välttää se, etteivät samat elämät tule esiin, joiden kanssa on jo työskennellyt?

Tämä prosessi nostaa esiin sen mikä on vielä kesken ja tällä hetkellä ajankohtaista. Ne elämät, joiden kokemukset ja kuviot on saatettu päätökseen, eivät tule tässä nousemaan esiin, muuta kuin ehkä ohi menevinä häivähdyksinä. Olen myös ymmärtänyt, että kurssin tarkoituksena ei ole antaa osallistujille lisää tarinoita, eikä tietyt menneiden elämien kulissit ja yksityiskohdat välttämättä tule pintaan, koska se ei ole tärkeää. Olen saanut kuvan, että työskennellään perusohjelmointien kanssa, jokin ohjelmointi voi olla monen eri elämän summa, yritämme mennä tarinan läpi ”sisään koodiin”. Olen ymmärtänyt että tällaista työskentelyä ei ole vielä paljoa ollut tarjolla, koska usein pääpaino on juuri niissä menneissä tarinoissa ”kuka oli, mitä oli, missä oli, mitä tapahtui”. Nyt emme kiinnitä niin paljoa huomiota niihin, vaan siihen mikä on ollut sieltä syntynyt ja useissa elämissä vahvistettu ja todeksi eletty ohjelmointi, mikä edelleen on vallalla luoden elämäämme. Workshop voi pitää sisällään tilanteita, jotka tuntuvat hetken kiusallisilta tai epämiellyttäviltä, koska syy miksi meillä edelleen on näitä blokkeja ja virhekoodeja on se, että emme halua nähdä niitä. Mieli on nerokas mutta pelkoon perustuva rakennelma, ja se yrittää kaikin tavoin suojata meitä näkemästä näitä ohjelmointeja, koska tiedostettuina ne alkavat purkautua. Minulla on kuitenkin tosi luottavainen ja vahva hyvä tunne tästä workshopista. Itse olen vihdoinkin valmis tähän, ja uskon ja luotan että jokainen osallistuja on myös.

Mitä eroa on tulkinnalla ja tällä workshopilla? Kumpi sopisi tilanteeseeni?

Vastaanotolla työskentely on erilaista verrattuna tähän ryhmään siinä, että tulkinnassa minulla on aktiivisempi rooli eli minä kanavoin näitä kuvioita ja kerron niistä. Usein myös jo se käynnistää prosessin ja alkaa nostaa pintaan kokemuksia ja tuntumaa menneistä ohjelmoinneista, mutta tuo koko päivän kestävä ryhmä on eri tavalla syvemmälle omaan kokemukseen menevää työskentelyä.

Tulkinta ja kurssi tukevat toisiaan loistavasti, koska tulkinnassa virityn täysin kahden kesken ja häiriöttä sinun sielunsuunnitelmaasi ja karmallisiin kuvioihisi, mikä ei ole samalla tavalla mahdollista ryhmässä, ja ryhmässä taas päästään itse käsiksi omiin ohjelmointeihin erilaisten harjoitusten avulla, ja asiaan liittyvää tietoa tulee toki paljon enemmän, mitä tulkinnassa olisi mahdollista käsitellä.

Kurssi oli loppuunmyyty kun tulin ostamaan paikkaa, tuleeko näitä vielä lisää?

Workshopin suosio yllätti täysin, ja näyttää siltä, että olisi saatu parikin ryhmää täyteen samantien. Vedän nyt tuon ensimmäisen ryhmäsession 2.4. ja katson sen jälkeen toista ajankohtaa tälle keväälle. Olen kerännyt nimilistaa kurssista kiinnostuneista ja laitan heille sähköpostilla ensimmäisenä tiedon siitä milloin uusi ryhmä toteutuu. Jos olet kiinnostunut tästä workshopista, laita minulle sähköpostia niin lisään nimesi listalle.

// lisätty 30.3.

Riittävätkö voimani tämän tyyppiselle kurssille, pelottaa kun luin lisätietoa kurssista, onko minusta kohtaamaan kaikkea.

Päivästä ei ole tulossa millään muotoa raskas tai vaikea, ennemminkin kohottava, vapauttava ja keventävä, riemullinen jopa. Näin ollen et tule kurssilla kohtaamaan mitään pelottavaa tai ikävää, mikä vaatisi erityisiä voimia tai jaksamista. Se mahdollinen ”epämukavien asioiden kohtaaminen”, josta blogissani kirjoitin on ennemminkin sellaista avautuvan oivalluksen myötä tulevaa ”ei hitsi, miten en oo tota tajunnut” -tyyppistä epämukavuutta. Riippuu niin ihmisestä ja tilanteesta miten asiat kokee, mutta raskas tämä päivä ei tule olemaan, vaan sieltä lähdetään iloisin mielin, voimaantuneena ja helpottuneena kotiin.

//

Pääset tutustumaan workshopin esitteeseen tästä linkista.

2 Comments

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *