Horoskoopit ja rakkaussuhteet

kysymys

Eräs astrologi sanoi minulle kerran, että minun kannattaa välttää Skorpioni-miehiä. Ne kuulemma vetävät minua puoleensa, mutta aiheuttavat myös eniten murhetta. Mitä mieltä olet? Näetkö sinä samaa kartaltani? Millaisen miehen näkisit sopivan minulle parhaiten?

vastaus

En ymmärrä yhtään mistä tällaisessa neuvossa on kysymys. Todennäköisesti kartallasi on tekijöitä, jotka asemoituvat haasteellisesti joihinkin Skorpionin merkin asteisiin, mutta se ei vielä ole mikään syy alkaa vältellä kaikkia loka-marraskuussa syntyneitä miehiä.

Ensiksikin, sellaisia ihmisiä kuin ”Skorpionit” ei ole olemassakaan. Jokaisen ihmisen kartalla on Skorpionin merkki, toisilla on siinä merkissä joitakin astrologisia tekijöitä ja toisilla ei. Ne ihmiset, joiden kartalla Skorpionin merkki on vahvasti esillä, ilmentävät usein Skorpionin arkkityyppiin liitettäviä ominaisuuksia, mutta kukin omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan käsin. Koska astrologia ei ole mikään typologia, jossa ihmisiä luokitellaan kuuluvaksi tiettyihin kategorioihin heidän syntymäaikansa mukaan, ei minusta voi puhua ”Skorpioni-miehistä” muuta kuin huumorimielessä tai viihteellisenä yleistyksenä.

Kysymys astrologisesta yhteensopivuudesta on kuitenkin aihe, joka tuntuu kiinnostavan monia.

”Sopiiko Leijona Kauriille?”

”Kannattaako pysyä vain ystävänä Vesimiesten kanssa?”

”Pettävätkö Skorpionit aina?”

”Miksi rakastun aina Kaksosiin?”

”Voiko avioliitto Neitsyen kanssa onnistua?”

Kaikki yllämainitut kysymykset ja niiden miljoonat variaatiot perustuvat samalle väärinkäsitykselle, että että ihmisiä voisi jotenkin luokitella tietyn tyyppisiksi syntymäaikansa perusteella.

  • Ei ole olemassa yhtä sellaista ihmistyyppiä, jota voisi kutsua Leijonaksi, Kauriiksi, Skorpioniksi tai Vesimieheksi jne.
  • Ihmissuhteita ei voi rakentaa horoskooppimerkkien varaan.
  • Ketään ihmisiä ei tulisi vältellä tai vastaavasti ”metsästää” heidän astrologisten kuvioidensa vuoksi.
  • Yhteensopivuus ihmissuhteissa on moniulotteinen ja syvällinen seikka, eikä siitä voi antaa yleispäteviä vastauksia kenenkään aurinkomerkin perusteella.

Karttasi perusteella (kysymykset esitettiin henkilökohtaisen tulkinnan jälkeen, joten kysyjän kartta oli minulle tuttu entuudestaan) sinulle sopii parhaiten puolisoksi henkilö, joka on emotionaalisesti kypsä, itsenäinen, vastuuntuntoinen, sitoutuva ja kumppaninsa yksilöllisyyttä ja kasvua tukeva ihminen.

Parisuhteen onnistumisen kannalta merkitystä on sillä, millaiset valmiudet molemmilla osapuolilla on elää parisuhteessa, kommunikoida avoimesti ja kohdata elämän haasteita yhdessä, eikä sillä, missä kuussa on syntynyt.

Lue myös blogin muita ihmissuhdeastrologiaa ja merkkien yhteensopivuutta käsitteleviä artikkeleita.

Alkuperäinen teksti on julkaistu vuonna 2009 blogissani Astrologia ja arkkityypit.

2 Comments

  1. Tästä tulkin mieleen oinaat. Olen aikuisiällä (25-45 v) tutustunut moneen oinaaseen. Heistä on nöyryys kaukana. Naiseen, mieheen, eri ikäisiin vaihteleviin tyyppeihin. Heillä on kuitenkin yhdistäviä tekijöitä, hyvin vahvoja sellaisia. Joten jos haluat puolison joka ei petä, ei pidä sinua ovimattona ja keskittyy eniten itseensä niin vältä oinaita. Tosin oinasmies voi usein olla hyvässä työssä, jonkin sortin johtotehtävissä, joten ns vanhanaikaiselle naiselle voi Olla sopiva ratkaisu ;) Olen nähnyt läheltä kuinka oinaan ego vain kasvaa iän myötä. Miehellä ehkä ura se suurin juttu, naisoinaalla taas voi olla useat partnerit peräkkäin ja yhtaikaa, Egon pönkittäminen loputtomilla koulutuksilla – ei näissä vikaa muuten mutta kun ovat perheellisiä ja suhde kärsii, esim talous kärsii jos mies ei rikas ja vaimo vaan seikkailee akateemisessa maailmassa päättömästi. Ihan mieletön ego ja halu näyttäytyä, tälläytyä. Eräskin 40+ Oinasrva laittaa selfietä someen kuin joku parikymppinen bloggaaja. Vedän oinaita puoleeni tai he tykkäävät minusta vaikka olimme kuin yö ja päivä ja ennen pitkää minun on otettava oinaista etäisyyttä. Oinas haluaa olla ikinuori ja unohtaa sen, että jos menee Liian lujaa, meikkaa liikaa, bilettää liikaa niin sen läpi Näkee. Olen noususkorppari enkä Ole eläessäni nähnytkään tätä kuuluisaa skorpparimiestiä :D Mutta 46 vuotta nyt, olenko osannut varoa oinaita joilla negat. Vaikutus minuun? En. Jos nyt tykästyisin oinaaseen mitä tekisin? En tiedä. Uskon että arkkityppejä on ja että sillä on tarkoituksensa, mutta ei kukaan astrologi Ole ikinä varoittainut minua yhdestäkään. Skorpparit ja oinaat ovat eräille Kurssi joka on käytävä loppuun.

  2. Kiitos tuosta vastauksesta. Minäkin taas hurahdin ajatteleman wanhojen uskomusten mukaisesti noita merkkejä ja yhteensopivuutta jne. Mutta tuo loppukommenttisi on kyllä niin totta :emotionaalisesti kypsä, itsenäinen, vastuuntuntoinen, sitoutuva ja kumppaninsa yksilöllisyyttä ja kasvua tukeva ihminen. Tällaistahan ihmistä me kaikki kaiketi halajamme elämäämme. Riippuu paljolti omasta kehityksestämme itsenämme, ihmisinä mitä vedämme puoleemme.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *