Hiljentyminen totuuden edessä – Uusikuu Kaksosissa

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 13.6.2018 – 12.7.2018

Kesäkuun uusikuu syntyy Kaksosten merkissä ja vie ajatukset kepeään kesäiltaan, sellaiseen missä voi luontevasti tutustua uusiin ihmisiin, jossa juttua riittää ja kaikilla on kivaa. Kaksoset on eläinradan tarinankertoja, joka sukkuloi suvereenisti erilaisissa ympäristöissä mukautuen kameleontin lailla tilanteen henkeen keskustellen innostuneesti aina siitä mistä kulloinkin on puhe. Laadultaan Kaksoset on sosiaalinen, sitoutumaton, avoin, utelias ja verbaalinen multitaskaaja. Tämä uusikuu ei kuitenkaan tarjoa meille kaksosenergiaa tavanomaisessa muodossaan, sillä ajanlaatua sävyttävät hieman utuiset, hämmentävät, syvältä luotaavat ja jopa hiljentävät kuviot.

Kaksosten hallitsijaplaneetta, tuo jumalten sanansaattaja Merkurius, on siirtynyt juuri uusikuuta edeltävänä päivänä Kaksosista Rapuun. Tämä tuo kommunikaatioon, viestintään, ajatteluun ja kaikkeen sanalliseen ilmaisuun aiempaa herkempää, subjektiivisempaa, tunteellisempaa ja runollisempaa sävyä. Merkurius Ravussa voi viedä meidät nostalgisiin muisteloihin, nostaa pintaan vanhan kaipauksen tai innoittaa meidät ammentamaan sisäisestä lähteestämme jotain kaunista ja koskettavaa.

Merkurius on kuitenkin uudenkuun kartalla melkoisessa puristuksessa, kun ”Haavoittunut Parantaja” Khiron sekä sääntöjen, rajoitusten ja estojen planeetta Saturnus tekevät ankaraa kulmaa sille. Ne joiden omalle kartalle tämä osuu tarkasti voivat kokea mahdollista viivästymistä jonkin asian, sopimuksen, neuvottelun tai muun sellaisen suhteen. Ihmissuhteissa tämä voi näkyä niin, että sydän haluaisi ilmaista jotain, ottaa yhteyttä, kertoa syvimmät tunteet tai paljastaa totuuden, mutta syystä tai toisesta se ei käy. Tähän voi liittyä tunne siitä että se on kiellettyä, on liian myöhäistä tai että ei vaan uskalla. Wittgensteiniä lainatakseni: ”Minkä ylipäänsä voi sanoa, sen voi sanoa selvästi, ja mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava.” Kepeään kaksosaikaan tämä kuvio tuo totisuutta ja vakavoitumista asioiden edessä. Hetkellisesti myös pelot, pessimismi ja vetäytymisen tarve voivat liittyä kuvioon.

Kapinallisia uudistumisenergioita edustava Uranus on terhakkaassa kontaktissa sekä Venukseen että Marsiin, ja pyrkii ravistelemaan jähmettyneitä rakenteita ja kyseenalaistamaan totuttuja kuvioita. Äkkikäänteet, yllätykset ja irtiotot voivat nyt tehdä hyvää, sillä tämä kuvio pyrkii ensisijaisesti tuomaan liikettä ja raikkautta seisovaan ilmaan. Pikkuinen ukkosmyrsky ei tee pahaa vaan puhdistaa ihanasti hikisen painostavan päivän jälkeen.

Kaikkein voimakkaimmin uudenkuun kaksosenergioita hämmentää Neptunuksen haasteellinen kulma Auringolle ja Kuulle. Siinä missä Kaksoset on älyllinen, rationaalinen ja joskus jopa looginen, heittää Neptunus sen ylle usvaisen hunnun, jonka läpi katsottuna ei olekaan helppo sanoa mikä oli totta ja mikä unelmaa, vai oliko jokin kenties kokonaan valhetta. Myös Pluto, tuo Manalan herra ja salaisuuksia, valta-asetelmia ja pinnanalaisia kuvioita hallitseva pikkuplaneetta väräyttää sielujen syövereitä läsnäolollaan, kun se on hiertävässä kontaktissa Aurinkoon ja Kuuhun.

Yhteenvetona voisi sanoa tästä ajasta, että harvinaisen mielenkiintoinen, syvällinen, koskettava, uutta avaava, pintaan nostava ja herkkä tämä uusikuu Kaksosissa tällä kertaa. Tämä on merkittävien oivallusten ja rehellisyyden aikaa. Kun olet valmis näkemään totuuden siitä kuka olet ja mikä on totta nyt (ei minkä haluaisit olevan totta, minkä mielestäsi pitäisi olla totta, mikä joskus oli totta tai mikä voi mahdollisesti joskus tulevaisuudessa olla totta), elämä ottaa siivet alleen ja saat siirtyä kosmisella leikkikentällä isompien lasten hiekkalaatikolle.

”Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku.” J.K. Paasikivi

Kuukauden keskeiset teemat: viestintä, kommunikointi, nostalgia, muistot, kaipaus, vaikeneminen, syvälliset oivallukset, totuuden näkeminen, rehellisyys, vakavoituminen totuuden edessä, sitoutuminen vs. sitoutumattomuus, kapinallisuus, irtiotot, äkilliset muutokset, yllätykset, hämmennys, valheet, itsepetos, intuitio, tunneherkkyys,

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Kaksosissa puolitoistaneliössä Marsiin, kvinkunsissa Plutoon ja neliössä Neptunukseen. Khiron neliö Merkurius. Uranus sekstiili Merkurius. Saturnus oppositio Merkurius. Uranus neliö Venus. Uranus neliö Mars. Mars kuun alasolmulla Vesimiehessä. Merkurius siirtyi Rapuun 12.6. Venus siirtyy Leijonaan 13.6. Neptunus alkaa perääntyä 19.6. Aurinko siirtyy Rapuun 21.6. Mars alkaa perääntyä Vesimiehessä 26.6. Merkurius siirtyy Leijonaan 29.6. Khiron alkaa perääntyä 5.7. Venus siirtyy Neitsyeen ja Khiron päättää perääntymisjakson 10.7.

11 Comments

 1. Luottamus välillä koetuksella, mutta kun tarkastelee elämää pitkälle taakse, niin huomaa että hitto vie, kaikesta tähän mennessäkin selvitty ☀️ Tuuletetaan vintti nyt oikein kunnolla, se taitaa olla menoa!

  1. Hei Henna! Niin totta, hyvä asenne. Mulla on vakaa luottamus siihen, että kaikki muutos on aina eteenpäin, vaikka ei aina siltä tuntuisikaan. Ensi viikolla jo uudet kuviot ja uusi ajankuva!

 2. Terveiset Uranukselta? Kaikkien suunnitelmien vastaisesti varasin juuri itselleni lennot Pariisiin. Rakkauden pääkaupunkiin. ??

  1. Hei Laura! Mahtavaa, Uranus tykkää tällaisesta ja varmaan varaa matkasi varrelle ihania yllätyksiä. Hyvää matkaa!

 3. Sitoutumista, rehellisyyttä ja avoimuutta pinnalla itseä ja toisia kohtaan. Syvällisiä oivalluksia läheisessä ihmissuhteessa. Mieli selittää että pitäisi kehitellä jotain uutta, pitäisi luoda uraa, pitäisi sitä ja pitäisi tätä :) herkillä fiiliksillä ”tyhjän päällä” syksyllä ja siltikin syvällä sisälläni luottamus ja rauha❤️

  1. Hei Leijona! Kuulostaa tosi hyvältä. Niinhän se on, että usein tuntuu monien asioiden suhteen että pitäisi sitä ja pitäisi tätä, mutta se mitä pitäisi tapahtuu. Tuo “pitäisi” on yksi mielen lempikeinoja vastustaa läsnäolevaa hetkejä ja sitä mikä on. On ihanaa jos ja kun osaa virittyä siihen syvempään, mielen tuolla puolen olevaan tasoon, jossa kaikki on hyvin. Iloa kesäpäiviisi! ❤️

 4. Osui ja upposi tämä kuvaus.
  Totuuden näkeminen ja hyväksyminen ettei asiat ole menneet kuten sydämessään on toivonut. Luottamus elämää kohtaan on tänään ja muutamana edeltävänä päivänä ollut koetuksella.
  Hiljaisuus ja seisahtuneisuus..tunne siitä että jotain pitäisi tehdä tai olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten on ollut tänään pinnassa…mutta ei vain tiedä mitä..
  Päässä pyörii monta filmiä ja kompassi on aivan sekaisin..mistään ei ota juuri nyt selkoa.
  Aurinko omalla kartalla kaksosissa ja kuu ravussa taitaa vielä voimistaa tuntemukset.

  Kiitos kirjoituksesta..tuli tunne, että tämäkin pitää kokea ja näin kuuluukin olla juuri nyt..ehkä en ole niin eksyksissä elämässäni kuitenkaan miltä juuri nyt tuntuu

  1. Hei Eva! Tosiaan kuulostaa siltä, että tämä uusikuu osuu nyt kartallesi oikein kunnolla. Se että ajattelemme olevamme eksyksissä (koska emme mielen avulla pysty analysoimaan ja määrittelemään mitä tapahtuu ja miksi) ei tarkoita sitä että olisimme oikeasti eksyneet. Viestistäsi huokuu kaunis, syvä ja rauhallinen energia. Vaikka mieli ei näe eikä ymmärrä, vaan pyörittää omia filmejään, sydänkompassi on kohdillaan ja toimii juuri niin kuin pitääkin. Tuntuu että tästä on alkamassa sinulle uusi vaihe elämässä, sellainen missä vanhat ajatteluun pohjautuvat rakennelmat hiljalleen puretaan ja uusi, todellisen itsesi ja sydämenenergiasi pohjalta muodostuva elämä on syntymässä. ❤️

   1. Kiitos Kirsi ❤
    Vastauksesi antoi luottamusta, lohtua ja rohkeutta juuri tähän hetkeen ❤❤❤

   2. Kiitos Kirsi ❤
    Vastauksesi toi luottamuksen, rohkeuden, ilon ja lohdun juuri tähän hetkeen ❤❤❤

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Translate »