Asteikolla nollasta sataan

Hihhei, kello aamuyhdeksän ja minulla takana jo vaikka mitä! Ihmiselle, jonka elämästä puuttuvat rutiinit, aikataulut ja rakenne, tämä on uutta ja yllättävää. Kävin eilen Tuuli Kaunisluonnon mahtavassa valmennuksessa, ja hämmästyttävää kyllä, ihan kuin elämä olisi jo muuttunut. No, esitietolomakkeen kysymykseen “Mitä odotat valmennukselta?” vastasinkin että ihmettä. Eikös se niin mene, että sitä saa mitä tilaa?

Asetin Tuulin ohjauksella itselleni konkreettisia tavoitteita ja mietin onnistumisia ja askelia kohti tavoitteitani ratkaisukeskeisestä terapiasta tutulla asteikkotekniikalla. Käytän sitä paljon myös omassa työssäni, ja aina saa ihmetellä, miten voimakas työkalu se onkaan! Jokin valtavan isolta tuntuva ongelma voi oikeasti ratketa yhdellä istumalla, yhdestä oivalluksesta, mutta elämänmuutos vaatii sitä, että tekee asioita toisin. Paino sanalla TEKEE. Hyvät aikeet eivät riitä, jos haluaa saada konkreettisen muutoksen. Eli jos haluan muuttaa elämääni, jos haluan parantaa hyvinvointiani ja jaksamistani, se edellyttää sitä, että teen joka päivä jotain sen eteen, teen joka päivä jotain eri tavalla kuin ennen.

Tänään olen noussut seitsemältä, käynyt tunnin lenkillä (Miten siellä voi olla noin kuuma jo tähän aikaan? Eikö aamujen kuuluisi olla kasteisen raikkaita ja kainosti varjoisia?), olen syönyt ison kupin herkullista chiapuuroa, marjojen ja hedelmien kanssa, juonut kipollisen aloeveraa ja paljon vettä. Kohtahan sitä onkin päiväunien aika. (Vitsivitsi.)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *